dinsdag 23 juli 2013

Spiesen van Catalaanse worstjes


Ingrediënten:
600 gr Catalaanse worstjes
2 rode uien
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 el gehakte salie
3 el olijfolie
peper en zout
eventueel sesamolie en sesamzaadjes


Bereiding:
  1. Prik de worstjes met een vork in en leg ze 5 minuten in water dat tegen de kook aan is. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Maak de uien en paprika's schoon en snij ze in stukjes.
  3. Snij de worstjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
  4. Doe de gesneden ui, paprika en worst en in een kom. Voeg de gehakte salie toe en 3 el olijfolie of 2 el olijfolie en 1 el sesamolie toe. Bestrooi met zout en peper en laat afgedekt 1 uur marineren.
  5. Rijg de worst en de groenten aan stokjes.
  6. Rooster eventueel sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  7. Grill de spiesen 5 à 10 minuten en bestrooi met de sesamzaadjes.


Recept uit Bon profit! Magazine des saveurs et produits du terroir Catalan.

Geen opmerkingen: