maandag 5 augustus 2013

Geroosterde paprikasalade


We kunnen 's avonds nog heerlijk buiten eten, dus we doen niet moeilijk met koken. Bij de Makro zag ik Spaanse worstjes van het Iberico varken en daar hoort een Spaanse salade bij.

Ingrediënten:
3 grote rode paprika's
zwarte olijven
ansjovisfilets op olie
olijfolie
Sherry azijn
2 hardgekookte eieren

Bereiding:
  1. Snij de paprika's doormidden en maak de binnenkant schoon. Leg ze op aluminiumfolie onder de grill of 20 minuten in de oven op 200 gr. Zodra ze geblakerd zijn de folie eromheen vouwen en laten afkoelen. Pel de paprika's.
  2. Scheur de paprika's in repen en leg ze op een schaaltje. Sprenkel er olijfolie, ietsje azijn en zout en peper over.
  3. Decoreer met de olijven en kwarten hardgekookt ei.
Dit was de eenvoudige variant. Aan de andere kant van de Pyreneeën, in Frans Catalonië, doen ze het weer zo:



Het recept staat op het blog van mijn zus


Geen opmerkingen: