donderdag 1 augustus 2013

IJskoude doperwtjessoep met ham


Ingrediënten:
400 gr doperwtjes (vers of diepvries)
1 kippenbouillonblokje
10 blaadjes munt (of dragon)
zout en peper
Parma- of Serranoham
Asperges (of zachte geitenkaas)


Bereiding:
  1. Kook de erwtjes in ¾ liter water met het bouillonblokje.
  2. Giet de erwtjes af maar bewaar het kookvocht.
  3. Leg wat erwtjes apart voor decoratie.
  4. Mix de erwtjes met de blaadjes munt met de staafmixer en voeg er geleidelijk zoveel kookvocht toe tot er een fluwelige soep ontstaat. Zeef de soep (met een roerzeef) voor een extra fluwelige soep.
  5. Laat de soep in de ijskast koud worden.
  6. Leg op elk bord een plakje ham en enkele erwtjes, een paar gekookte asperges of een quenelle van zachte geitenkaas. Giet de soep erover. Bedruppel  met een goede olijfolie.
Recept van Clementine, die het weer van een Franse kok heeft:




2 opmerkingen:

Clementine zei

Op het bord doe ik er nog een klein scheutje hele goede olijfolie over.

Jannie zei

Oh ja, ik ook. Vergeten te vermelden. Heb expres het flesje ernaast gezet.