donderdag 8 augustus 2013

Quinoa-gepaneerde schnitzels met ham en salie van Donna Haye

Schnitzel met quinoa korstje

Ingrediënten:
4 x 150 g kalfsschnitzels
8 salieblaadjes
8 plakjes prosciutto
zeezout en gemalen zwarte peper
bloem om te bestuiven
1 ei, losgeklopt
2 koppen (380 gram) gekookte quinoa
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:
  1. Druk een of meerdere salieblaadjes op elke zijde van de schnitzels en bedek met de plakjes prosciutto. Bestrooi met zout en peper, haal door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en druk in de quinoa, schud om het overtollige te verwijderen.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur, voeg de schnitzels en bak 3-4 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn en goudbruin. 

Serveer met aardappelpuree, rucola en partjes citroen. 

Was wel lekker, dat knapperige korstje. Zal ik nog eens maken.

Geen opmerkingen: