zaterdag 31 mei 2014

Napolitaanse andijvie


Ik ben weer eens vergeten om er een foto van te maken, als idee hier een foto van de zoetzure andijvie die ik eerder maakte en die er ongeveer ook zo uitziet.




Ingrediënten:
800 g andijvie
30g rozijnen
30g pijnboompitten
5 ansjovis uit het zout
30g zwarte olijven, bijv. Griekse
30g kappertjes
3 theelepels extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook


Bereiding:
  1. Maak de andijvie schoon en snij de bladeren in grote stukken, elk blad in zo'n 3 of 4 stukken.
  2. Giet de olijfolie in een hapjes- of koekenpan en verhit op hoog vuur. Voeg de teentjes knoflook toe en bak ze 3 minuten en verwijder ze vervolgens.
  3. Zet de rozijnen, pijnboompitten, ansjovis en kappertjes klaar.
  4. Doe ze in de pan met de hete olie en bak 3 minuten op hoog vuur, af en toe roeren.
  5. Voeg de grof gesneden andijvie toe en bak tot het geen vocht meer loslaat.



Je kunt het zo eten of mengen met pasta, bijvoorbeeld orecchiette.

Geen opmerkingen: