maandag 19 mei 2014

Soepje van kikkererwten, bleekselderij en tomaat



Zuppetta di ceci, sedano e pomodoro

Ingrediënten voor 4 personen:
250 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
250 gr bleekselderij (1 struik)
250 ml groentebouillon
230 gr gepelde tomaten
120 gr ui
1 knoflookteen
rode peper
extravergine olijfolie
zout

Bereiding:

  1. Hak wat blaadjes van de bleekselderij en de knoflook fijn.
  2. Snijd de ui in blokjes en de rode peper in stukjes. 
  3. Fruit het geheel 5-6 minuten in 2-3 el olijfolie in een kookpan.
  4. Snijd de bleekselderij in blokjes. Doe de bleekselderijblokjes en de kikkererwten in de pan en meng het geheel door elkaar.
  5. Snijd de gepelde tomaten grof en doe ze in de pan.
  6. Voeg de bouillon toe en kook de soep ca .8 minuten.
  7. Breng op smaak met zout en serveer. Besprenkel desgewenst met nog wat olijfolie.


Was best lekker. Lekker pittig door het pepertje en krokant door de bleekselderij. En snel en makkelijk te maken.

Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen