zondag 4 mei 2014

Kleine grillpaprika's


Grill paprika's uit Spanje, dat stond in ieder geval op de zak pepers bij de Lidl. Ze lijken heel veel op de pimientos del Padrón, die in Spanje als tapa gegeten worden. Pimientos del Padrón, dus pepers uit Padrón, Spanje. Maar wij verstaan wat anders onder Spaanse pepers.

De keuringsdienst van waarden heeft een hele uitzending gewijd aan de paprikapoeder-peper spraakverwarring. Op een potje paprikapoeder staat vaak een afbeelding van een paprika, maar dat klopt dus niet, het poeder is van pepers gemaakt, vaak uit Spanje.  Hier staat de link naar die uitzending. De journalist vraagt naar de bereiding van paprika en de Spaanse producent denkt dat hij 'powder' bedoelt en gebruikt uit beleefdheid ook het woord  'paprika', maar bedoelt peper.
Een andere producent zegt dat paprika in Spanje peper is en andersom.

Een ander recept waarin deze paprikaatjes/pepertjes in beslag gefrituurd worden, samen met andere groenten en vis, staat Hier  op dit blog.

Deze keer heb ik ze vier keer gemaakt, tot de hele zak op was:

  • gegrilld en daarna met grof zout bestrooid,
  • in de olijfolie gebakken totdat het velletje een beetje verbrandde, daarna grof zout erover,
  • gevuld met zure room, geraspte kaas en en plakje bacon, daarna 10 minuten in een hete oven op 180gr.,
  • gevuld met gorgonzola die ik wat zacht gemaakt heb in de magnetron, gemengd met stukjes ham en daarna 10 minuten in een hete oven op 180gr.

In Zuid Amerika gebruiken chique lui een houdertje om het neefje jalapeños rechtop te grillen.

:

Maar zo kan het ook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten