vrijdag 14 november 2014

Gebakken vijgen



Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heb ik een boom vol met veel rijpe vijgen. Nou ja, ik had ook nooit kunnen denken dat ik uit zo'n mini bloempotje met één takje zo'n grote struik met vijgen zou krijgen.


Uit mijn pas gekochte kookboek 'La Cucina Siciliana in 1000 Ricette' dit recept voor Fichi Fritti gemaakt.

Ingrediënten voor 4 personen:
12 grote, niet te rijpe vijgen
1 ei
6 el meel
melk
olijf- of arachideolie
3 el poedersuiker
zout
Bereiding:

  1. Klop het ei in een schaal los en meng het met de gezeefde meel, een snuf zout en de nodige melk om er een soepel beslag van te maken. Zet een uur weg in de koelkast.
  2. Was de vijgen en droog ze voorzichtig af, doop ze in het beslag en bak ze in ruim olie. Haal ze eruit zodra ze bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Serveer de vijgen lauw met poedersuiker en eventueel met vanillevla.
En zojuist heb ik iets heel lekkers met vijgen gemaakt. Morgen op dit blog.

1 opmerking: