zondag 16 november 2014

Rode spruitjes met witte bonenWat een fantastisch idee van de Italianen om boontjes door de groenten te doen, het maakt aardappelen volstrekt overbodig. Ik had er een complete maaltijd aan. Anders eet je de heerlijke speklapjes crisp and tender erbij.

Ingrediënten:
8 eetlepels extra vergine olijfolie
1 kg spruitjes, schoongemaakt, doormidden gesneden
6 teentjes knoflook, fijngesneden
1,5 dl  kippenbouillon
1 bllikje cannellinibonen (witte bonen)
eventueel een paar  blaadjes salie
2 eetlepels  boter
grof geraspte pecorino kaas


Bereiding:
  1. Verhit 3 eetlepels olie in zware grote koekenpan op hoog vuur. Zodra de damp er vanaf begint te slaan voeg je de helft van de spruitjes toe. Bak ze bruin, af en toe roeren,in  ongeveer 5 minuten. Schep ze over in een grote kom.
  2. Verhit opnieuw 3 eetlepels olie in dezelfde pan. Voeg de resterende spruitjes toe, zet het vuur middelhoog en bak ze bruin, af en toe roeren, ongeveer 5 minuten. Doe de spruitjes in de kom.
  3. Resterende 2 eetlepels olie in de pan doen; zet het vuur hoog. knoflook toevoegen; roerbak tot bruin, maar zorg dat ze niet verbranden in ongeveer 1 minuut. Voeg salie naar smaak toe.
  4. Voeg bouillon en spruitjes toe. Kook tot spruitjes zacht maar nog knapperig, onder regelmatig roeren, in ongeveer 3 minuten.
  5. Bonen en boter toe voegen; roer tot de boter smelt en bouillon tot glazuur gereduceerd is , in ongeveer 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de kaas erdoor.
Andere groenten met witte bonen:Recept uit Bon appétit Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten