dinsdag 25 november 2014

Varkensvlees in hazelnootkorstje





Ribkarbonade in hazelnootkorstje


Dit recept is van Giulia Scarpaleggia uit Toscane, of eigenlijk van haar moeder, nee van haar oma. Het zit zo: Giulia woonde op het platteland van Toscane, ver van alles. Wanneer er een vriendinnetje mee-at, en dat was al een hele organisatie met de schoolbus en zo, kregen ze van de mamma of de nonna verwen-eten: een gebakken lapje varkensvlees in een hazelnootkorstje met gebakken frietjes. Andere dagen aten ze nooit gebakken eten, alleen gekookt.  Nu, na haar studies Latijn en Grieks - ze wilde architect worden - maar ze studeerde communicatie en vond daar werk in, merkte ze dat de zakelijke wereld haar niet gelukkig maakte. Eindelijk vond ze haar draai: koken. Nu is ze een freelance  foodwriter en geeft ze  kookcursussen aan buitenlanders: http://it.julskitchen.com/corsi-di-cucina
Ze is getrouwd met een Engelsman en spreekt vloeiend Engels.


Ingrediënten:
varkensschnitzel of karbonade
peper en zout
eventueel jonge kaas om te vullen
ei
gemalen hazelnoten (of hazelnotenmeel)*
olijfolie

Bereiding:
Ik nam  ribkarbonades. Ik sneed ze open als een boek en deed er wat geraspte kaas tussen.
  1. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  2. Haal het vlees door een losgeklopt ei
  3. en vervolgens door de gemalen hazelnoten.
  4. Bak het vlees op middelhoog vuur in olijfolie tot het een goudbruin korstje heeft.


* Het loopt nu tegen de kerst. Bij de Duitse supermarkten - Aldi en Lidl -  is dan meestal voordelig amandel- en hazelnootmeel te koop.

Het was lekker en nog koolhydraatarm ook.




Geen opmerkingen: