donderdag 20 november 2014

Snelle en lekkere bruschetta



Heel handig om in huis te hebben, een zak bruschette met olijfolie. Je hebt vliegensvlug een lekker hapje of voorafje gemaakt met ingrediënten die je toch wel in huis hebt.

Ingrediënten:
bruschetta con olio d'oliva
tomaten met smaak
knoflook
basilicum of (gedroogde) oregano
olijfolie
zout

Bereiding:
  1. Snij de tomaten doormidden en verwijder het binnenste. Snijd de tomaten vervolgens in heel kleine blokjes.
  2. Pel knoflook, snijd teen in lengte door en verwijder de groene kern. Hak knoflook fijn.
  3. Snijd basilicum in heel dunne sliertjes. Of gebruik oregano, mag gerust gedroogd zijn. Meng alles goed door elkaar. Maal er royaal zeezout over en meng er een flinke scheut lekkere olijfolie door. 
  4. Verdeel, vlak voor het serveren, het mengsel over de bruschette.
Op de foto een zak Bruschetta con olio d'oliva, oregano meegenomen uit Sicilië, en de belegde bruschette.


Geen opmerkingen: