zondag 18 januari 2015

Gemarineerde tonijn



Een beetje zoet-zure tonijn. Wel lekker.

Ingrediënten:
4 plakken tonijn, niet al te dik
3 dl tomatensaus
1 ui
meel
witte wijnazijn
extra vergine olijfolie
suiker
zout en peper

Bereiding:

  1. Leg de plakken tonijn in een schaal, giet er 1 kop water gemengd met dezelfde hoeveelheid witte wijnazijn over en laat het ongeveer een half uur marineren.
  2. Maak de tomatensaus: bak de fijngesneden ui in een beetje olijfolie aan, voeg de tomatensaus toe, wat zout en en peper en laat aan de kook komen. Voeg dan een 1/2 glas olijfolie toe en 1 el suiker en laat de saus kort inkoken.
  3. Laat de tonijn uitlekken, droog de plakken met keukenpapier en haal ze door de meel. Bak de plakken in een beetje olijfolie tot ze een kleurtje hebben.
  4. Leg daarna de vis in de tomatensaus en verwarm nog 10 minuten.


Recept uit La Cucina Siciliana in 1000 ricette.



Geen opmerkingen: