donderdag 15 januari 2015

Vis agghiotta uit Sicilië


Agghiotta betekent zoiets als ´voor de lekkerbek of voor de veelvraat´. Ik heb toch vaak dergelijke visrecepten gemaakt, eigenlijk lijken ze allemaal een beetje op elkaar, met ui en tomaat, maar deze heeft iets dat hem bijzonder lekker maakt. Hopelijk smaakt hij de volgende keer net zo lekker.

Ingrediënten:
Kabeljauw, baars of andere vis voor 4 personen
100 gr zwarte olijven, ontpit bijv. kalamata
1 el zoute kappertjes
1 ui
2 teentjes knoflook
5 rijpe tomaten (of uit blik, zonder het sap)
1 stengel bleekselderij uit het hart met de blaadjes
peterselie
1/2 glas extra vergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:
  1. Was de vis en bestrooi met peper en zout.
  2. Hak de ui heel fijn en laat zacht worden in een pan met de olie en de kleingesneden bleekselderij, voeg de ontvelde tomaten zonder zaad en in stukjes gesneden toe, de olijven, de ontzoute kappers en de gehakte peterselie. 
  3. Giet er 1 kopje heet water over en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg vervolgens de moten vis toe en let er op dat de vis goed bedekt is met de saus. Na een minuut of 20 of eerder moet de vis gaar zijn, voeg zo nodig een beetje heet water toe.



Recept uit La Cucina Siciliana in 1000 Ricette.


Geen opmerkingen: