donderdag 22 januari 2015

Sophia Lorens runderrolletjes met mortadellaSophia's familie had een klein gasthuis met restaurant. Nonna Luisa verkocht er haar zelfgestookte kersenlikeur, mama Romilda speelde piano en zus Maria zong. Sophia stond in de bediening. In 1971 verscheen het eerste kookboek van Sophia Loren, In cucina con amore, waaruit dit recept voor involtini met mortadella stamt.Ingrediënten voor 6 pers.
12 runderlapjes, elk met een gewicht van 70 à 80 gram
12 plakken mortadella
olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld
een glas droge witte wijn
1 kilo tomaten, grof gehakt
een handje basilicum

Bereiding:
  1. Spreid de lapjes vlees uit over het werkvlak en klop ze plat. Bedek elk lapje met mortadella. Rol op en steek vast met houten prikkers.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan, fruit hierin de teen knoflook en haal hem weer uit de pan.
  3. Bak nu de rundvleesrolletjes rondom bruin.
  4. Schenk de wijn in de pan en laat even bruisen. Doe de tomaten erbij, zout, peper en de basilicum.
  5. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel schuin op de pan en laat ongeveer een uur stoven.
Ik moet bekennen dat ik het recept niet goed gelezen had en met biefstuk thuis kwam. Ik vond het veel te zonde om de biefstukrolletjes zo lang te laten sudderen en heb ze alleen aangebakken, uit de pan gehaald en op het laatste moment weer in de tomatensaus gelegd.
Volgende keer zal ik het anders doen, want zoals Janneke Vreugdenhil zegt:  'Ik stoofde de rolletjes zelf wel een uur en daar is ook iets voor te zeggen, namelijk dat het erg Italiaans is. In een klassieke ragu alla Napolitana stoof je zulke rolletjes wel 2 uur of langer en weliswaar wordt het vlees dat erg zacht, maar toch ook erg smakelijk en de saus raakt verrukkelijk doortrokken van de vleessappen.'Geen opmerkingen:

Een reactie posten