zaterdag 10 januari 2015

Zwaardvis al salmoriglio



Salmoriglio  - sammurigghiu in het Siciliaans, is een  typische Siciliaanse dressing van olijfolie, citroen, verse oregano en soms knoflook die vaak bij grillgerechten (vis, vlees, groenten) geserveerd wordt, maar bij nog veel meer gerechten past.  Je kan het direct serveren, maar nog lekkerder is het om de smaken een dag te laten intrekken. 

Ingrediënten voor 4 personen:
4 plakken zwaardvis of 2 grote
voor de salmoriglio:
1/2 glas olijfolie
2 citroenen, uitgeperst
oregano
zout en peper
     
    

Bereiding:
  1. Giet de olie in een kom en voeg het gezeefde citroensap, een snuf zout, een mespunt peper en een beetje oregano toe. Kluts met een vork tot een homogene dressing.
  2. Leg de zwaardvis in de gloeiendhete grillpan. Als de plakken erg dik zijn gaar ze - nadat ze mooie bruine grillstrepen hebben - verder afgedekt met aluminium folie in een oven op 160 gr. Zo blijven ze mals.
  3. Dien de plakken zwaardvis op, overgoten met de salmoriglio.


Recept uit La Cucina Siciliana in 1000 Ricette.

Geen opmerkingen: