maandag 26 januari 2015

Siciliaanse broccoli met ansjovis en schapenkaas



Het zijn geen makkelijke smaken en het ziet er niet eens aantrekkelijk uit, maar ik vond het lekker.

Ingrediënten:
1 grote stronk broccoli van ongeveer 600 gram in roosjes gesneden.
1 teen knoflook
stukje rode peper
9 ansjovisfilets in olie
veel peterselie, blaadjes gehakt
bosje bosui of een paar verse jonge uien met stengel, in stukjes gesneden
jonge schapenkaas (pepate als je die kunt vinden), ongeveer 300 gr. in dikke plakken.
veel peper
1/2 glas rode wijn
olijfolie
Een kookpan met een bodem van ca. 14 cm


Bereiding:

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan, doe er 1 doormidden gesneden peterseliesteel, de knoflookteen en het stukje rode peper bij. Laat de olie op smaak komen met de deksel op de pan. Verwijder daarna de smaakmakers. Doe het vuur uit.
  • Leg 1/3 van de broccoliroosjes in de pan. De eventuele blaadjes mogen er ook bij. 
  • Dan 1/3 van de ui,
  • 3 ansjovisfilets
  • 1/3 van de peterselieblaadjes
  • 1/3 van de kaas.
  • Herhaal dit twee keer.




  • Zet het vuur weer aan en laat het op gemiddelde temperatuur met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
  • Schud de pan zonder te roeren, voeg de wijn  toe en laat nog eens 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • Schud de pan en laat het nog eventueel resterend vocht in een kom weglopen. Die kun je de volgende dag over een bordje pasta doen. Te zonde om weg te gooien.
Hier staat het filmpje voor broccoli affogati


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen