Voor dit recept krokante kip met prei wordt Taleggio kaas gebruikt. Als alternatief lijkt me gorgonzola ook erg lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
Groenten:
klontje boter
4 preien, in ringen van 1 cm
400 g babyspinazie
1 opgehoopte el crème fraîche
100 g taleggio, of een ander rond kaasje, in stukjes
Kip:
2 rode uien, in ringen
olijfolie
4 drumsticks of kippendijen met vel
een paar takjes tijm
6 teentjes knoflook, waarvan 3 in dunne plakjes
Bereiding kip:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de ui en de hele tenen knoflook in een bakblik waar de kipstukken net in passen. Druppel er olijfolie overheen en leg de kippendijen/drumsticks erop. Druppel hier nog meer olijfolie overheen, voeg de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de kip in 50–60 minuten goudbruin in de oven. Het vlees moet loskomen van het bot.
Bereiding groenten:
- Smelt de boter met wat olie in een grote pan en fruit hierin de plakjes knoflook goudbruin. Doe de prei erbij en smoor dit 15–20 minuten tot de prei zacht is. Roer de spinazie en crème fraîche erdoor.
- Roer, zodra de spinazie is geslonken, de taleggio erdoor, voeg zout en peper toe en doe het deksel op de pan.Serveer de kip met de spinazie en ui.
De kip op deze manier was heel makkelijk en lekker.
Recept uit Jamie's Magazine
2 opmerkingen:
Ik ben ook echt fan van jamie. Ik heb dit recept ook geprobeerd afgelopen zondag. Ik vond het heerlijk. Wij kiezen iedere weekend altijd een recept uit wat we gaan maken. En daarbij bestellen we ook altijd een bijpassend wijntje online. Zo is het bij ons iedere zondag feest. We hebben dan ook vaak eters.... :-) hoe zou dat nu komen
En worden jullie ook wel eens terug uitgenodigd, of vinden ze het wel goed zo :-)
Een reactie posten