maandag 15 april 2019

Gevulde eieren van Cees Holtkamp



Van Cees Holtkamp kan je alleen maar de allerbeste gevulde eieren verwachten, al sinds jaren heeft patisserie Holtkamp de koninklijke familie als klant. Op Foodtube maakt hij sympathieke video's waarop 'Opa Cees' zijn kleindochter leert o.a. kaaskoekjes bakken en gevulde eieren maken.

Ingrediënten:
12 eieren
150 gram boter op kamertemperatuur (1 op 1 boter en ei)
75 gram slagroom
kerriepoeder
zout
witte peper
Suggesties voor de decoratie:
kaviaar of lompviseitjes 
garnaal
blaadje peterselie
rolletje ansjovis

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook, prik de eieren aan de bolle kant in en kook ze 12 minuten. Spoel ze af, kneus ze in het koude water en pel ze onder water.
  2. Klop met de handmixer de boter op temperatuur, de boter mag niet te slap te zijn. Klop er beetje bij beetje de slagroom door (dit maakt de vulling luchtiger want slagroom is minder vet dan boter).
  3. Snij de eieren door de lengte, schep het eigeel eruit. Leg de eieren op een aardewerk schaal (snij eventueel een beetje van de onderkant af zodat ze stevig staan). Wrijf het eigeel (met je duim) door een zeef en klop het met de handmixer door de boter tot een zo luchtig mogelijke crème.  Roer er ondertussen ook de witte peper, kerrie en zout door. Neem een spuitzak (of plastic zakje waarvan de punt is afgeknipt) met  een kleine gekartelde spuitmond en vul de eieren.
  4. Garneer de eieren. 
  5. Bestrijk plakjes rookvlees of ossentong met de resterende vulling, rol ze op en leg ze bij de gevulde eieren.


Als je het helemaal mooi wil maken zoals Cees Holtkamp het doet, laat je de garnalen en rolletjes vlees nog glanzen door er met een kwastje geleerde bouillon over te strijken.



Patisserie Holtkamp

1 opmerking:

Stella zei

Ik ga voor de tompoucen van bakker Holtkamp in Maassluis!!!! Met koningsdag staat daar weer een enorme rij, dus dan niet, maar de rest van het jaar mag je mij daar wakker voor maken! Groet en fijne paasdagen! Nicolet