donderdag 7 april 2011

Scaloppine met citroen


Ingrediënten:
400 gr kalfsoester
1 citroen
4 el bouillon (kip- kalfs- of groentenbouillon)
platte peterselie
1 eetlepel bloem
boter
olijfolie, zout peper

Bereiding:
  1. Halveer de kalfsoester en sla deze met een koekenpan plat tussen plastic folie.
  2. Verhit de olijfolie en wat boter in een koekenpan en roer daar de bloem doorheen.
  3. Giet de bouillon erbij en roer tot een mooi glad sausje. Pas op: het schift gauw.
  4. Doe het vlees in de pan en laat dit gaar worden - let goed op, dit gaat snel - terwijl je de lapjes voortdurend omdraait.
  5. Giet al roerende het sap van de citroen en een beetje van de citroenschil door het sausje.
  6. Strooi de gehakte peterselie over het vlees en serveer direct.
Recept van Roberta Pagnier. Filmpje
Later heb ik het recept nogmaals gemaakt, volgens het recept van Rudolph van Veen. Dat bevalt me beter.

Geen opmerkingen: