donderdag 12 juli 2012

Artisjokken-spinaziedip met drie kazen


Love this recipe. It is really sooooooo yummy. This was soooo good! Delicious. An amazing dish. A definite crowd pleaser. This dip is awesome! Love love love this dip.I made this last night for a football party at my house and EVERYONE absolutely LOVED it!

Heb ik iets gemist? Waar hebben ze het over. Weet ik dat niet? Gauw proberen.

Ingrediënten:
1 blik artisjokhartjes, uitgelekt en in vieren gesneden.
250 gr diepvriesspinazie, uit de magnetron en vocht uitgedrukt.
100 gr geraspte parmezaanse kaas
200 gr roomkaas
mozzarella, geraspt of in stukjes
3 teentjes knoflook, geperst
worcestersaus
cayennepeper of iets anders pittigs
mayonaise
peper en zout.

Bereiding:
Verhit de oven voor op 180C
  1. Begin met de roomkaas los te kloppen en meng met alle andere ingrediënten. Het is niet de bedoeling dat je het fijnmaakt in de mixer.
  2. Proef of het goed op smaak is.
  3. Schep alles in een lage schaal, strooi er nog wat kaas overheen en laat 25 minuten bakken tot het bubbelt en gloeiend heet is.
Eet met nachos, stukjes pitabrood, rauwkost.
Kan ingevroren en in de magnetron opgewarmd worden.
Hierna hoef je niet meer te eten.

Het schijnt dat het een hardloper is van Applebee's in Amerika.
Appelbee's dacht 2000 restaurants in Nederland te openen, maar na 7 jaar waren al hun vijf restaurants weer gesloten.

In Amerika kan je de dipsaus in een potje kopen.

2 opmerkingen:

Clementine zei

Was het nou echt zoooooooooo lekker ?

Jannie zei

Tsjaaa.. Als iets echt heel lekker is, schrijf ik het er altijd onder. Zo kan ik op lekker zoeken. Ik had het zonder mayonaise gemaakt en vandaag een restje opgewarmd met mayo. Dat is wel beter. Ze doen er ook wel boter door of een potje Alfredo saus: een soort carbonara pastasaus zonder spekjes. Het is niet pittig. Daarom serveert Applebee's het misschien samen met een schaaltje spicy chipotle lime salsa.