Als low-carber hoor ik dit helemaal niet te eten, maar ik vond het zo'n intrigerend recept van Michelin chef Alain Passard, dat ik het moest maken, al zou ik er maar één hapje van eten. En het was de moeite waard.
En wat het low-carb dieet betreft, hoor ik in het rijtje thuis van Jennifer Aniston, Renée Zellweger, Jennifer Lopez en Catherina Zeta-Jones, ik bedoel maar.
Ingrediënten:
2 bananen met bruine vlekjes, maar nog wel stevig
40 gr gezouten boter
1 grote rode ui
blaadjes van 2 takjes salie
1 tl madras kerrie
sap van een halve citroen
fleur de sel
Bereiding:
- Smelt de gezouten boter in een braadpan met dikke bodem op beslist héél laag vuur.
- Snij de bananen in schuine plakken van 1 tot 2 centimeter dikte*
- Pel de ui en snij deze (bijvoorbeeld met een mandoline of keukenmachine) in de lengte in dunne plakken. Verwarm een schaal en sauskom voor.
- Doe de banaan, ui en salie in de pan. Smoor afgedekt 20 tot 25 minuten tot de banaan zacht (compoté) is, maar niet bruin en de salie knapperig. Schep de ingrediënten halverwege de kooktijd voorzichtig om. Voeg op het laatste moment het kerriepoeder en een snuf fleur de sel toe.
- Schep de banaan met ui en salie op een warme schaal. Meng het stoofvocht in de pan met het citroensap, giet over in een sauskom en zet deze op tafel.
* Ik las te laat dat de bananen niet gepeld moeten worden.
Jammer genoeg hield ik vrijwel geen saus over, waarschijnlijk stond het vuur nog niet laag genoeg.
Gegeten met lampsspiesje en sla.
2 opmerkingen:
Dit zegt Alain Passard zelf, en daaruit blijkt dat de schil tijdens het koken om de banaan moet blijven, maar eenmaal op het bord moet je het eraf pellen...:-)
"For the presentation, I leave the skin on the banana sections to keep them intact, but it's not for eating"
Ja, het was de macht der gewoonte en niet goed lezen..
Een reactie posten