Roergebakken Chinese kool en vis met gember in sojasaus |
Een snel bijgerecht bij de Chinese maaltijd.
Ingrediënten:
300 gr Chinese kool
1 vleestomaat
olie
suiker
zout
Voorbereiding:
- Snijd de kool in reepjes van 1,5 cm. Was en laat uitlekken.
- Dompel de tomaat in kokend water. Haal het velletje eraf en snijd de tomaat in stukjes.
- Maak een sausje van 3 el water, 2 tl suiker en 1 tl zout.
Bereiding:
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 2 el olie.
- Roerbak de tomaat 6 tellen, roerbak de kool 1 minuut.
- Giet het sausje erbij en meng alles al scheppend door elkaar.
Uit: Het Chinese kookboek deel 1
1 opmerking:
Ik vind de recepten uit die kookboekjes altijd prima. Ik ga er weer eens in duiken.
Een reactie posten