vrijdag 22 februari 2013

Jamie's geblakerde kip met San-Fransisco quinoa-salade


Was lekker en zonder kip geschikt voor vegetariërs. Vooral lekker door de combinatie met koriander en munt. Uit Jamie in 15 minuten. En omdat er gebruik wordt gemaakt van quinoa, goede koolhydraten, past het ook in een koolhydraatarm dieet, zonder de mango dan.


Ingrediënten:
300 g quinoa
1 verse Spaanse rode peper
100 g bladspinazie
4 sla-uitjes,
1 bos verse koriander
1 bos verse munt, alleen de blaadjes
2 kipfilets, van 200 g elk, zonder vel
1 volle tl gemalen piment (andere namen zijn all spice, Jamaica peper)
1 volle tl gerookt paprikapoeder
olijfolie
2 paprika's, verschillende kleuren
1 grote mango, rijp
2 limoenen
2 el extra vierge olijfolie
1 rijpe avocado
50 g feta kaas, verkruimeld
1 bakje tuinkers
4 el  yoghurt

Bereiden;
Kook water in de waterkoker en zet keukenmachine klaar.
  1. Doe de quinoa met ruim kokend water in de pan en doe de deksel erop en laat 8 minuten koken. 
  2. Doe de Spaanse peper, spinazie, salade-uitjes en koriander (houd een paar blaadjes apart) in de keukenmachine, doe de munt erbij en hak alles fijn.
  3.  Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout, het piment en gerookt paprikapoeder door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1 1/2 cm. Leg ze met 1 el olijfolie in een koekenpan, draai ze na 3 tot 4 min. om en bak ze tot ze een beetje 'zwartgeblakerd' en gaar zijn.
  4. Haal de zaadjes uit de paprika's, snijd de paprika's elk in 8 reepjes, doe ze bij de kip in de koekenpan en schep ze regelmatig om. Leg de kip bovenop de paprikastukjes als de kip te droog dreigt te worden. 
  5. Schil de mango en snijd die in stukjes. Giet de quinoa af, spoel de korrels met koud water, giet ze opnieuw af en schep ze op een dienblad of serveerschaal. Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit, doe de extra vierge olijfolie erbij, meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Strooi de stukjes mango en de gebakken reepjes paprika over de quinoa. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een theelepel krullen van het vruchtvlees over de salade. Snijd de kip in reepjes en hussel die met vocht en al door de salade. Strooi de feta, de apart gehouden blaadjes koriander en de tuinkers erover en schep een paar kloddertjes yoghurt erop.
Hoe lang ik erover deed? Ik denk een half uur.

6 opmerkingen:

Clementine zei

Ik krijg het water in mijn mond !Ik heb nog niet naar de 15 minute videos gekeken, maar ik ga het binnenkort doen.

Anoniem zei

ik heb het gisteren gemaakt, een echte topper!

Jannie zei

Ik heb het vandaag weer gemaakt, alleen zonder kip. Was een lekkere zomerse maaltijdsalade.

Clementine zei

Ik heb dit recept vandaag klaargemaakt. 4 winkels afgelopen om alle ingredienten bijelkaar te krijgen, maar het was de moeite waard. Alleen de avocado achterwege gelaten, hoewel ik die wel in huis had, maar bestemd voor een ander recept.
Het was erg lekker, de hoeveelheid is voor 4 personen dus ik heb nog een restje over.

Unknown zei

Ik ga dit vandaag voor mijn eetclub maken. Lijkt me zo lekker! Ik hoop dat ik genoeg heb. Is meer spinazie lekker? Ik heb natuurlijk zo'n grote zak. En hoeveel kipfilets voor 5 personen? Ik heb 4 halve kipfilets. Helaas geen piment of gerookte paprikapoeder.

Jannie zei

Amy, ik ben net terug van vakantie. De hoeveelheid kipfilets doet er niet toe, je kan het ook zonder maken. Ik hoop dat het een succes was.