dinsdag 12 februari 2013

Tumis van paksoy en taugé


Het derde recept dat we maakten op de gezellige cursus Indonesisch koken van Edmé bij restaurant Rasasari.

Ingrediënten:
  • 1/2 paksoy
  • 2 ons tauge
  • rode lombok
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kecap (ABC kecap manis)
  • 1/2 el suiker
  • 2 maggiblokjes
  • peper en zout


Bereiding:
Knoflook vijzelen, samen met de ui en de lombok fruiten, kecap en maggi, suiker, peper en zout op smaak afmaken.
Paksoy en taugé even mee wokken.


Hier sta ik dan, in sarong en sjerp

2 opmerkingen:

Clementine zei

Dat lijkt me wel lekker. Smaakt die kecap (ketjap) echt zoveel anders dan die van Conimex ?
Dus toch nog een foto van de kookles.

Jannie zei

Ja, het is heel anders. Het lijkt een beetje op appelstroop met zoute soja. Je blijft ervan snoepen. Maar het bestaat uit 99 procent suiker terwijl de supermarktmerken uit ca. 50 procent suiker bestaan. We stonden echt vol ontzetting te kijken hoeveel suiker nog bij de semooren de tumis kwam, zelfs nog meer dan hier in het recept staat.