Ingrediënten voor 6 personen:
400 gr milde groene pepers*
400 gr schoongemaakte pijlinktvisjes of visfiletjes
65 gr bloem
dunne plakjes courgette
18 blaadjes salie
2 eiwitten
citroensap
arachideolie
zout
Bereiding:
- Klop de eiwitten stijf goed stijf met een snuf zout en 2-3 druppeltjes citroensap. Meng voorzichtig de bloem, 4 el ijskoud water en 2-3 ijsblokjes door de eiwitten (beslag).
- Wentel de pepers vluchtig door het beslag en frituur ze 2-3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe net zo met de plakjes courgette.
- Wentel de visfiletjes (ik had hiervoor pietermannetjes gefileerd) of de tentakels en de zakjes van de pijlinktvisjes door het beslag, frituur ze 2-3 minuten en laat ze uitlekken.
- Wentel de blaadjes salie door het beslag, frituur ze 1 minuut en laat ze uitlekken.
- Bestrooi het geheel met zout en serveer meteen.
* Bij Lidl hebben ze op het ogenblik pepertjes, die ze grill paprika's noemen, uit Spanje. Ze lijken veel op pimientos de padrón, en zijn niet heet.
Het zuur van het citroensap maakt de eiwitten stijver. Het koude water en de ijsblokjes verlagen de temperatuur van het beslag, waardoor tijdens het frituren een krokanter laagje ontstaat.
Recept uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten