maandag 1 juni 2015

Antipasti misti met geroosterde paprika met ansjovis en ei


Wat doe je als je gasten krijgt van wie je niet weet wat ze lekker vinden? Italiaans eten. De kleinste van 8 at vrijwel alles, snoepte van de olijven en de ansjovis, maar liet de witte bonensalade staan. Te gewoontjes waarschijnlijk.

Alle recepten van deze antipasti staan op dit blog, behalve de geroosterde paprika's met ansjovis. Die heb ik op Catalaanse wijze geserveerd (foto van het blog van mijn zus):


 

Ingrediënten voor 2 personen
1 rode paprika
2 hardgekookte eieren
8 zwarte olijven
12 ansjofilets
olijfolie
peper en zout
eventueel knoflook

Bereiding:
  1. Gril en ontvel de paprika. Daar zijn verschillende methodes voor. Hier op Culy staan er een paar. Mijn favoriete methode is om ze door de lengte te snijden, binnenwerk en pitjes verwijderen en dan, bolle kanten boven, 20 minuten in de oven op 200 graden, of onder de ovengrill. Zit je later niet met de pitjes. Het lekkerste is gewoon in de vlam. Of op de bbq.
  2. Snij de paprika in de lengte in vier repen.
  3. Drapeer op elk bord 4 repen paprika, het doormidden gesneden ei, de olijven en de ansjovis.
  4. Giet er een sliertje olijfolie over. Bestrooi met peper en zout. Doe er eventueel wat gehakte knoflook over. 
Wat meer ter tafel kwam:

Verdure grigliate miste
Salade van witte bonen met ui bleekselderij
Borettane uitjes in balsamico
Ricottataartje
Olijven
Montasio kaas
Radijsjes met zout
Italiaanse vleeswaren
Stokbrood



Geen opmerkingen: