donderdag 25 juni 2015

Mini mozzarellakroketjes


De leukste ideeën krijg je met restjes. De bolletjes mozzarella hield ik over van de zelfgemaakte pizza. Zo, uit het water, vind ik er niet zo veel aan. Gebakken werd het een lekker hapje.

Ingrediënten:
mini mozzarella
losgeklopt ei
paneermeel
basilicumblaadjes
semi-gedroogde tomaatjes in olie
Olie om in te bakken
eventueel een dipsausje, bijvoorbeeld tomatensaus of chilisaus 

Bereiding;

  1. Droog de bolletjes mozzarella tussen keukenpapier. Haal ze door het losgeklopte ei, de paneermeel en nog eens door het ei en de paneermeel. Leg ze weg in de koelkast.
  2. Verhit genoeg olie in een klein (steel)pannetje zodat de balletjes bijna onderstaan. Frituur ze, niet te hard zodat ze niet openbarsten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Rijg ze aan stokjes afgewisseld met blaadjes basilicum en zongedroogde tomaat.
  4. Serveer ze bijvoorbeeld in een amuseglaasje - gebruik je die ook weer eens een keer - met onderin een bodempje tomatensaus of een kneepje uit de chilisausfles.






Geen opmerkingen: