vrijdag 19 juni 2015

Kebab van gehakt



Oorspronkelijk Libanees streetfood.
Ingrediënten:
1/2 kilo gehakt (runder of lams, of een combinatie)
1 geraspte ui
bosje platte peterselie, gehakt
1 tl zout
1/2 tl kaneel
1/2 tl allspice (piment)
1/4 tl paprika
2 sneedjes brood, geweekt en uitgeknepen of 1/2 kop broodkruim
1 eigeel (optioneel)

Bereiding:

  1. Maal het vlees nog fijner in de keukenmachine, samen met de geraspte ui, peterselie en de kruiden tot een homogene pasta. (Het Nederlandse vlees is magerder dan het buitenlandse, voeg nog wat vettigheid toe zoals olijfolie of tahin).
  2. Verdeel de pasta in balletjes ter grootte van een golfbal. Rijg de bal aan een satéstokje en vorm er in je hand een kebab van, door het uit te rekken en constant te kneden tot de vorm van een worstje.
  3. Grill het vlees op bbq of grillpan. Of grill ze 12 minuten in een hete oven op 200C, draai de kebabs regelmatig om.
  4. Serveer op pitabrood (hier gebruikte ik een Italiaanse piada sfogliata, een wrap, die ik voorzichtig opensneed). Bestrijk de pita met tomatenpasta en bestrooi met gehakte peterselie, ui en sumac.
Recept Taste of Beirut


Geen opmerkingen: