donderdag 10 september 2015

Bevroren steaks bakken

Bevroren steak 90 seconden per kant gebakken en 18 minuten in de oven.


Bevroren entrecôtes, steaks en koteletjes moet je niet ontdooien, had ik gelezen. Ik nam de proef op de som met een stukje rundvlees, de bavette. Ik volgde exact de instructies op van The science of good cooking van America's Test Kitchen. De bevroren steak verliest 9% minder vocht dan een ontdooide steak en hij smaakt beter. Waarom? De buitenkant wordt net zo snel bruin, maar het vlees krimpt minder.

Zo moet je het doen:
Verwarm de oven voor op 140 graden C.

  1. Zorg dat er geen ijs op het vlees zit, want dan gaat het ontzettend spetteren. Als je zelf vlees invriest, verpak het dan eerst strak in vershoudfolie en daarna in een diepvrieszakje.
  2. Giet een flinke laag olie van een centimeter of 3 in een koekenpan. Houd een deksel bij de hand voor eventueel spetteren. Laat de olie heel heet worden en schroei het vlees in 90 seconden per kant bruin.
  3. Leg het vlees op een ovenrooster boven een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 1,5 cm dik vlees 18 tot 20 minuten. Na 18 minuten had het vlees een kerntemperatuur van 50 graden C., dus perfect voor rood vlees. Maak af met peper, zout en een klont boter.
Schijnt ook met hamburgers te werken.
2 opmerkingen:

  1. http://foodtube.nl/test-verse-vs-bevroren-entrecote/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt. Dus het werkt! Een uitkomst als je onverwacht eters krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen