maandag 28 september 2015

Spinaziesoep met havermout

'De spinaziesoep met  havermout is een heerlijk gezond gerecht en makkelijk te bereiden: het is een puur en natuurlijk recept, dat al de smaak van de herfst heeft. U kunt het maken voor een licht diner, maar denk eraan om de ontbijtgranen een paar uur voor te weken (ongeveer 3 uur, volg de instructies op de verpakking)'. 
aldus Donna Moderna.com.

Ik vond er niet veel aan. Voor degenen die een dikkere soep willen hebben, zonder meel of aardappel, is het misschien wel een idee.

Ingrediënten:
400 g spinazie
100 g havermout
1 witte ui
1 prei
1 cm gember
Laurier
Peper en zout
Nootmuskaat
Extra vergine olijfolie
Water


Bereiding:
  1. Het eerste wat je moet doen is het schoonmaken van de spinazie onder stromend water: ik raad je verse spinazie aan, maar als je die  niet hebt, is diepvries ook prima. 
  2. Snijd de witte ui en prei fijn en bak ze bruin in een grote pan met een eetlepel extra vergine olijfolie. Voeg vervolgens de geweekte havermout toe en bak een paar minuten aan. 
  3. Ga verder met de voorbereiding van de soep.  Voeg geleidelijk  warm water, of als u liever een meer intense smaak heeft, de bouillon toe. Doe de de spinazie erbij en kook op laag vuur gedurende ongeveer 40 minuten, voeg geleidelijk een pollepel bouillon of water toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper en laat verder koken. Voeg voor een vleugje meer smaak 1 cm geraspte gemberwortel en enkele blaadjes laurier toe. (niet aan te bevelen als je later de staafmixer wilt gebruiken). Als je wilt, kan je ook bestrooien met nootmuskaat. 
  4. Na ongeveer 40 minuten, kan je genieten van je spinazie soep.  Serveer in kommen zodat de warmte beter behouden blijft, en serveer ze met een scheutje extra vierge olijfolie. Lekker met stukjes brood op smaak gebracht en geroosterd in de oven, bijvoorbeeld brood van amarant- of speltmeel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten