dinsdag 14 maart 2017

Gegratineerde wintergroenten met veloutésaus

Gemengde wintergroenten voor 2 personen

Er staan wel meer recepten voor voor geroosterde groenten op dit blog, maar deze groentenschotel is echt weer anders en heel lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 aardappelen
2 artisjokken
2 wortels
40 gr boter
40 gr meel
4 dl vleesbouillon
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
nootmuskaat
zout en peper

Bereiding:

  1. Smelt 40 gr boter in een pannetje, doe er 40 gr meel bij, bak enkele ogenblikken aan en verdun het vervolgens, beetje bij beetje, met 4 dl warme vleesbouillon.
  2. Rasp er nootmuskaat over, proef op zout en peper en gaar 10 minuten op laag vuur, roer af en toe.
  3. Maak 2 artisjokken schoon, snijd ze in wigvormige stukken. Schil 2 aardappelen en 2 wortelen en snijd ze in plakken, stoom de groenten 10 minuten, leg ze in een beboterde vuurvaste schaal, in rijtjes op kleur.
  4. Giet er de saus overheen, strooi er 30 gr geraspte Parmezaan over en laat 10-15 minuten in de oven op 200C gratineren.

Ik gebruikte een runderfond waardoor de saus bruin werd. Voor de foto heb ik de stukjes groenten omgedraaid, anders zou je de kleuren niet goed zien.

Je kunt eventueel diepvriesartisjokken nemen. Deze zijn verkrijgbaar bij o.a. AH en bij de "Turkse" winkel.


Het recept Misto di verdure invernali gratinate is van Donna Moderna


Geen opmerkingen: