donderdag 23 maart 2017

Ricottataartjes met pesto


Ricottataartjes met pesto van gedroogde tomaten

Ricottataartjes met groene pesto


De ricottataartjes zijn niet moeilijk te maken en kunnen als voorgerecht geserveerd worden of als (koolhydraatarme) lunch. Als voorgerecht zou ik ze iets kleiner maken want ze zijn nogal machtig. In plaats van tomaatjes kun je de bodem ook ook met gehakte pistaches en walnoten bestrooien. Ze zijn zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten voor 8 taartjes:
500 gr ricotta
150 g geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
300 gr kleine tomaatjes
6 el pesto, groene of rode
boter
zout en peper

Bereiding:

  1. Doe de ricotta in een schaal en roer met een vork los, meng er de geraspte parmezaanse kaas, de eieren, de pesto, zout en peper door.
  2. Snij de tomaatjes door de helft en leg ze op de bodem van 8 beboterde taartvormpjes, verdeel het ricottamengel erover en zet ze op een bakplaat of ovenschaal die gevuld is tot de helft van de hoogte van de vormpjes met water, bak ze vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180C.
De eerste keer had ik had het recept niet goed gelezen en heb ze zo in de oven gezet, zonder de bak met water. Het resultaat was ook  prima.
Er ligt nu een voorraadje in de koelkast voor mijn koolhydraatarme lunches.

Test gedaan met metalen en met siliconen vormpjes. Van die uit het siliconen vormpje was de bodem nog een beetje klef. Direct uit de oven zijn de taartjes meer gerezen, maar tegen de tijd dat er geen damp meer af komt en je ze wilt fotograferen zijn ze weer ingezakt 😞


Recept sformatini di ricotta al pesto uit de Pour Femme.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten