zondag 19 maart 2017

Pollo al ajillo, kip met knoflook




Een klassieker uit de Spaanse keuken. Frankrijk kent de "kip met 40 teentjes knoflook", wat naar mijn weten een hele kip in de oven is en in Spanje snijdt men de kip in stukken en bakt ze met witte wijn in een pan op het vuur.

Ingrediënten:
1 kip in 8 stukken, waarvan borst en vleugels met vel en poten en dijen zonder vel
4 eetlepels olijfolie
De tenen van 2 grote knoflookbollen, naar keuze gepeld of ongepeld
6 (liefst verse) laurierblaadjes
250 ml witte wijn
peper en zout
peterselie

Bereiding:
  1. Bestrooi de stukken kip met zout en peper.
  2. Verhit ruim olie in de pan en fruit de knoflooktenen tot ze zacht maar niet bruin zijn en de olie de smaak van de knoflook heeft opgenomen. Haal ze uit de pan.
  3. Bak in dezelfde olie op hoog vuur de stukken kip in gedeeltes goudbruin aan alle kanten. Haal de kip eruit en giet het teveel aan olie af. Leg de gebakken stukken kip weer terug in de pan, doe de knoflooktenen erbij, schenk de wijn erover en de gesneden peterselie. Schud de pan om de ingrediënten goed te mengen en leg een deksel op de pan en laat 10 à 15 minuten op middelhoog vuur stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Hieronder een korte video, goed te volgen voor Spaans beginners want ze spreekt heel mooi en duidelijk Castellano:


Klik hier voor de video







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen