zaterdag 4 maart 2017

Rundvleesrolletjes met mortadella en kaas





Ingrediënten:
400 gr rosbief à la minute lapjes
180 gr mortadella
1 ui
2 takjes salie
100 gr mozarella, tomino of andere kaas die smelt
2 el mosterd
1 dl witte wijn
zout en peper
4 el extavergine olijfolie

Bereiding:

  1. Rol of sla de rosbieflapjes tussen 2 lagen vershoudfolie zo dun mogelijk.
  2. Smeer een waasje mosterd over de plakjes. Leg op elk lapje een (halve) plak mortadella, een blokje kaas, een blaadje salie en een beetje zout en peper. Rol het vlees op.
  3. Hak de ui fijn. Snij de rest van de mortadella klein. Verwarm de olijfolie en fruit de ui een minuut of 2 - 3 aan samen met de rest van de salie.
  4. Leg de vleesrolletjes in de pan, draai het vuur hoog en bak ze aan alle kanten aan. Voeg de gesneden mortadella toe en meng. Laat 1 minuut de smaak opnemen, giet dan de wijn er bij en laat inkoken. Maak op smaak af met zout en peper en na 2 - 3 minuten, zodra de saus is ingekookt, haal je de pan van het vuur.
  5. Leg de rolletjes op een bord en serveer ze met doperwtjes of boontjes.
Was lekker.


Recept Donna Moderna


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen