vrijdag 13 juli 2018

Courgettes uit Puglia





Puglia is een van de armste streken van Italië. Dit recept heet Le zucchine alla poverella alla barese con la ricetta della tradizione. Dus een traditioneel armeluisgerecht uit Bari. En wat kunnen die mensen van weinig iets lekkers maken. Het is weer courgetteseizoen en regelmatig krijg ik uit de moestuin van een vriendin biologische courgettes waar ik steeds weer iets anders van probeer te maken. Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht kan geserveerd worden als vooraf of als vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten:
2-3 courgettes
extra vergine olijfolie
witte wijnazijn
wat muntblaadjes en/of peterselie
1 knoflookteentje
zout en peper
1 rood pepertje naar smaak.

Bereiding:
Snijd de courgette in plakken, bak ze in een beetje olijfolie en bestrooi ze daarna met zout. Leg ze in een ondiepe schaal of koelkastdoos, afgewisseld met gehakte knoflook en munt (of peterselie) en besprenkel alles met olie en azijn. Sluit de doos of dek de schaal af en laat minstens 1 uur in de koelkast of op kamertemperatuur rusten.

Recept Gusto Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten