donderdag 16 augustus 2018

Fried chicken van de Foodtruck



Het recept voor deze lekkere malse en toch crispy kipstukjes van Tonny's Foodtruck Pass the Peas maak je door de kip eerst minimaal 4 uur tot 1 nacht in de gekruide karnemelk te marineren. Verder zijn ze zonder paneermeel, dus minder vet.

Ingrediënten
1 kg kipdijfilet
250 g tarwebloem
1 tl knoflookpoeder
1 tl milde paprikapoeder
2 liter arachideolie
zout en peper
Marinade:
250 ml karnemelk
1 ui
2 tenen knoflook
10 g suiker
½ tl cayennepeper
zout en peper



Bereiding:


  1. Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de helft van de zwarte peper, de cayennepeper en de helft van het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover. Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.
  2. Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar. Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel. Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen. Laat 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.
  3. Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.

In het recept staat dat je de stukjes kip afgedekt in de koelkast moet drogen. Mijn ervaring is, en dat geldt ook voor schnitzels, dat je ze juist onafgedekt in de koelkast moet zetten. (Misschien wel  minder hygiënisch).


Recept gelezen in de digitale Allerhande




1 opmerking:

Clementine zei

Ik heb een keertje nuggets gemaakt samen met de kleindochter. In plaats van karnemelk had ik yoghurt gebruikt. De kip blijft inderdaad heel erg mals.