dinsdag 21 augustus 2018

Semifreddo met Frambozen van Jamie Oliver




Met slechts 5 ingrediënten, 15 minuten werk en zonder ijsmachine heb je een heerlijke zomerse traktatie.

Ingrediënten voor 8 porties:
400 g frambozen
75 gram poedersuiker
3 eieren, dooier en wit gescheiden
400 ml slagroom
75 gram pistachenoten, gehakt

Nodig een cake- of broodblik van 1,5 liter, kom voor het ei-suikermengsel, kom voor de slagroom, mixer of garde.

Bereiding:

  1. Zet een 1,5 liter cakevorm in de vriezer. Doe de helft van de frambozen in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Pers frambozenpuree door een zeef die op een kom wordt geplaatst.  Zet opzij
  2. Klop de suiker en de eierdooiers tot bleek en romig. Doe het mengsel in een kom en veeg de garde schoon.
  3. Klop de slagroom tot zachte pieken en schep in in een aparte kom.
  4. Was de mengkom grondig en droog hem, voeg eiwit en een snufje fijn zout toe en klop tot zeer stevige pieken. Vouw de slagroom en het eiwitmengsel zachtjes in het eigeelmengsel tot ze net is gemengd.
  5. Haal het cakeblik uit de vriezer - het staat niet in recept maar bekleed hem eventueel met bakpapier - en voeg het halve semifreddo-mengsel toe. Schep meer dan de helft van de frambozensaus, strijk het glad  met de achterkant van een lepel en strooi er dan dan de helft van de pistachenoten en de helft van de overgebleven verse frambozen over.
  6. Herhaal het laagjesproces met de resterende semifreddo en frambozensaus en strooi er vervolgens de resterende pistachenoten en verse frambozen over. Bevries 5 uur of  een nacht tot stevig.
  7. Als je klaar bent om te serveren, haal je de semifreddo uit de vriezer en laat je hem 15 minuten op kamertemperatuur komen of tot de semifreddo enigszins zacht is. Schep in kommen en serveer onmiddellijk.
(Helaas had ik geen ongezouten pistaches en heb ik daarvoor pijnboompitten genomen)


15 minuten werk - volgens Jamie 😏.






2 opmerkingen:

Clementine zei

Jammer van de pistaches, die hebben meer smaaak dan de pijnboompitten. Bij ons (in Frankrijk) staan de ongezouten pistaches bij de afdeling voor bakken enzo, waar zakjes gist, vanillesuiker, e.d. staan. Heb je daar gekeken ? De zoute pistaches staan bij ons bij de borrelnootjes e.d.
Heb zit om het ook een keer te maken, maar niet voor mij alleen, ik moet eerst eters hebben. Misschien de volgende keer als Frédéric en Marjorie komen eten.

Jannie zei

Hier ook hoor, maar net niet in de winkel waar ik mijn inkopen deed.