woensdag 8 augustus 2018

Kipfilet met lente-uitjes, Spaanse peper en Griekse yoghurt van Nigella




Licht en zomers zijn deze reepjes kipfilet van Nigella. Ik houd van pittig en heb er de extra de pittige salsa van Nigella bijgemaakt.


Ingrediënten voor 4 - 6 personen:
6 kipfilets zonder vel
sap van 2 citroenen
75 milliliter olijfolie
500 gram Griekse yoghurt
6 dunne lente-uitjes (of 4 dikke)
1 verse groene peper
2 teentjes knoflook
½ komkommer (geschild en in blokjes gesneden)
3 eetlepels gehakte verse koriander
3 eetlepels gehakte munt

Bereiding:

  1. Leg elke kipfilet open en snijd ze in ongeveer 3 lange repen zodat je dunnere, kleinere porties hebt. Doe ze in een diepvrieszak of schaal, met het citroensap en 3 eetlepels olie, en breng op smaak met zout en peper. Ga ondertussen verder met de saus.
  2. Giet de yoghurt in een grote mengkom en laat er alles  bovenop vallen, snijd de lente-uitjes fijn en verwijder de zaadjes en hak ook de peper fijn.
  3. Pel en hak de knoflook in de yoghurt en voeg ook de blokjes komkommer en het grootste deel van de vers gesneden koriander en munt toe en bewaar een beetje omer  later over te strooien.
  4. Meng al deze ingrediënten samen en proef; Ik voeg graag een beetje zout toe. Verwarm de 2 resterende eetlepels olijfolie in een grote pan.
  5. Haal de kip uit de marinade en bak ze 3-5 minuten aan een kant of tot ze goudbruin zijn in porties en volledig gaar. Voeg op het laatste moment ongeveer de helft van de citroenachtige marinade toe om scherpte en glans toe te voegen.
  6. Verwijder de stukjes kip in een serveerschaal en schraap het yoghurtmengsel in de kom, met een lepel om op te scheppen, en strooi de resterende gehakte kruiden over.
Recept uit


Geen opmerkingen: