woensdag 1 augustus 2018

Geroosterde Paprika's met Olijven, Kappertjes en Broodkruim




Dit recept is van een Italiaanse kookles die mijn zus heeft bezocht. De reportage vind je op haar blog
LeblogdeClementine


Ingrediënten:
Paprika's
Olijfolie
Kappers
Zwarte olijven, ontpit
Knoflook
Peterselie 
Basilicum
Suiker
Gedroogd broodkruim of Paneermeel

Bereiding:

  1. Rooster de paprika's. Dat kan op de BBQ, in de gasvlam, in een grillpan of in de oven. Ik geef er de voorkeur aan om ze in de lengte doormidden te snijden, de zaden en de zaadlijsten te verwijderen (zo heb je later geen gedoe met zaadjes), ze een beetje plat te drukken en ze op een alufolie beklede bakplaat op een van de bovenste richels onder de ovengrill te roosteren. Het duurt een minuut of 10 tot ze geblakerd zijn. Bij gebrek aan een ovengrill kan je de paprikahelften ook 20 minuten in een op 200 graden verwarmde oven zetten. Dan worden ze iets zachter dan onder de ovengrill.
  2. Laat de geblakerde paprika's wat afkoelen in een papieren of plastic zak of leg ze in een afgedekte schaal.
  3. Maak de paprika's schoon en snij ze in in lamellen.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kappers, zwarte olijven, knoflook, peterselie en basilicum snel aan.
  5. Strooi er een snuf suiker over en laat karameliseren.
  6. Voeg de paprika's toe.
  7. Op het laatst voeg je beetje bij beetje het broodkruim of het paneermeel toe.
Was heel erg lekker. De volgende dag nog van een restje genoten.

1 opmerking:

Clementine zei

Lekker samen met burrata, waarop een scheutje lekkere olijfolie en vers gemalen peper. Ottimo !