zondag 5 augustus 2018

Gevulde Paprika's met Olijven, Kappers en Tonijn uit blik



Een ouwe trouwe zou je dit recept kunnen noemen. Zo af en toe duikt ie weer op, maak ik het en vraag me af waarom ik ze niet vaker eet. Het is weinig werk en je kunt ze een dag van tevoren klaarmaken.
Dit keer heb ik de paprika's gedeeltelijk geschild omdat ze nog wel eens hard blijven. Je kunt ze ook, afgedekt met aluminiumfolie, wat langer in de oven laten staan. Of ze nog even in de magnetron zetten.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikjes van 80 gram tonijn in olie, uitgelekt
2 eieren
2 el (zelfgemaakt) paneermeel
1 el zwarte olijven
1 el kappertjes
zout en peper
1 el gehakte peterselie
4 grote rode of gele paprika's


Bereiding:
Verhit de oven voor op 180C.

  1. Snijd de bovenkant van de paprika's en haal ze leeg.
  2. Meng in de hakmolen of mengkom van de keukenmachine de eerste 5 ingrediënten. Voeg zout en peper toe en op het laatst de peterselie.  Druk een paar maal op de pulse knop. De vulling mag niet te zacht worden.
  3. Vul de paprika's met de vulling en plaats ze in een passende ovenschaal. Zet ze ongeveer 50 minuten in de oven tot ze gaar zijn.




Geen opmerkingen: