maandag 24 september 2018

Japanse Speklapjes met Gember en Sojasaus





10 minuten voorbereiding en 10 minuten bakken, in 20 minuten op tafel. De Japanse naam is Shogayaki. In plaats van speklapjes kun je dungesneden varkensschnitzels nemen. En met een gepaneerde kipschnitzel heb je de favoriete Tonkatsu, bak ze dan in een beetje olie.

Ingrediënten voor 2 personen:
1/4 spitskool of wittekool
1 prei of 2 lente-uitjes
1 stukje gember, geraspt ongeveer 1 theelepel
250 gram zeer dun gesneden speklapjes
Saus:
3 el sake
3 el mirin
2 tl suiker
2 el sojasaus

Bereiding:
  1. Meng alle sausingrediënten in een kom of maatbeker.
  2. Schaaf de kool in flinterdunne sliertjes.
  3. Snij de prei of lente-ui. Rasp de gember.
  4. Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en leg de speklapjes naast elkaar in de pan. Zodra het vet begint te smelten giet je de saus erbij.
  5. Voeg de geraspte gember en de gesneden prei of lente-ui toe en roer door de saus.
  6. Draai het vlees af en toe om en bak het vlees tot het gaar is.
  7. Dresseer de kool op het bord en leg er de speklapjes en de saus ernaast.

Serveer eventueel met rijst, misosoep, en/of zoetzuur van komkommer.

Recept van de Japanse Namiko van Justonecookbook.

Geen opmerkingen: