vrijdag 7 september 2018

Krokante gerookte Makreel met Bietjes van Jamie Oliver


Uit zijn werkelijk goed geslaagde boek 5 ingrediënten komt dit recept voor 2 personen, bereidingstijd maar 10 minuten.

Ingrediënten
2 x 70 gr gerookte-makreelfilets
300 gr vacuümverpakte bieten
50 gr waterkers o.i.d.
2 tl mierikswortelcrème
2 el yoghurt

Bereiding:

  1. Kerf het vel in de makreelfilets met een scherp mes in, waarbij je een tussenruimte van 1 cm aanhoudt. Leg ze op het vel in een koekenpan met antaanbaklaag op matig vuur tot ze prachtig goudbruin en superkrokant zijn.
  2. Laat intussen de bieten uitlekken en vang het sap op. Snijd de bieten in dunne plakjes, liefst met een kartelmes, verdeel ze over de borden en strooi er waterkers over.
  3. Roer de mierikswortel door de yoghurt, proef en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Leg de krokante makreelfilets op de salades en schep de mierikswortelyoghurt er in kloddertjes omheen. 
  4. Meng het bietensap met 1 eetlepel extra-vergine olijfolie en sprenkel dit over de vis en salade. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: