woensdag 5 september 2018

Linzensalade met Mortadella



Lauwwarme linzensalade met in reepjes gesneden mortadella.

Ingrediënten:
200 gram du Puy of Castelluccio di Norcia linzen
4 plakken Mortadella met pistaches
1 kleine wortel
1 witte ui
1 kruidnagel
1 el lichte sesamzaadjes
1 granaatappel
1 snuf oregano
olijfolie
balsamicoazijn
zout en peper uit de molen

Bereiding:

  1. Schrap de wortel en pel de ui. Snij de wortel in blokjes en de ui in kwarten.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een (hapjes)pan, bak de ui aan waarin je een kruidnagel hebt gestoken, de wortel en het sesamzaad. Voeg de linzen toe, warm ze 1 minuut goed door en bedek ze met water. Voeg zout toe en laat 20 minuten koken: de linzen moeten nog en 'bite' hebben. Als er nog te veel vocht op zit, laat je het op hoog vuur inkoken.
  3. Haal de pitjes uit de granaatappel. Rol de plakken mortadella op en snijd ze in dunne repen - snij er spaghetti van!
  4. Maak de lauwwarme linzen op smaak met 1 scheutje olijfolie, de granaatappelpitjes en de oregano. Maal er peper over en meng voorzichtig.
  5. Verdeel de linzensalade over diepe borden of kommen, leg op de linzen de mortadella spagetti, sprenkel er wat balsamico azijn over en ... aan tafel!
Recept van Alba Pezone uit:





Geen opmerkingen: