woensdag 17 oktober 2018

Bladerdeegtaartjes met Camembert en Vijgen





Het houdt niet op, nog elke dag pluk ik vijgen van mijn niet eens zo grote vijgenstruik.


Ingrediënten:
bladerdeeg
Camembert
(tijm)honing
peper
boter
suiker
eventueel rum
Verder nodig kleine springvormpjes van 12 cm⌀ of een grote. Bakpapier.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C०

  1. Voor springvormpjes van 12 cm doorsnee heb je 2 plakjes bladerdeeg nodig. Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot het juiste formaat, zo'n 15-16 cm.
  2. Snij de vijgen in vieren, marineer ze eventueel een kwartier in een beetje rum.
  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de uitgelekte vijgen in 2-3 minuten rondom aan.
  4. Snij de Camembert in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de tijm.
  5. Snij een cirkel uit het bladerdeeg, ruimer dan de bodem van de vorm, en leg deze in de met bakpapier beklede springvorm, druk het bladerdeeg tegen de rand. Prik de bodem in met een vork. Leg op de bodem de plakjes Camembert en schik er de vijgen bovenop.
  6. Smelt de honing met eventueel de rum van de marinade en bestrijk daarmee de stukjes vijgen. Bestrooi met suiker, de tijm en maal er royaal peper over.
  7. Plaats de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn, laat ze op kamertemperatuur afkoelen. Maak de vorm los en leg ze op een bord. Serveer ze lauw of op kamertemperatuur.



Recept Donna Moderna



Geen opmerkingen: