maandag 8 oktober 2018

Gegrilde calamares (met diepvries calamares van Lidl)



Het assortiment van Lidl breidt zich de laatste tijd heel interessant uit; dat ze een ruim biologisch assortiment hebben is al bekend en ook deze "nieuwe" kleine calamares uit de diepvries zijn erg lekker. Ze zijn al schoongemaakt dus je hebt er weinig aan te doen.




Ingrediënten:
Calamares, ontdooid
citroen
olijfolie
zout
peterselie
knoflook

Bereiding:

  1. Was en droog de calamares met keukenpapier. en leg ze op een bord waarop je zout en peper hebt gestrooid.
  2. Hak de peterselie en de knoflook, doe het over in een kommetje en roer er de olijfolie door, voeg het sap van de citroen naar smaak toe. Zet apart zodat de smaken zich mengen.
  3. Verhit de grillpan op het vuur. (Of gebruik de barbecue of een anti-kleef koekenpan.). Gril de calamari tot ze grillstreepjes vertonen, zo'n 10 minuten, al naar gelang de grootte.
  4. Leg de calamari op een bord, lepel er het olie-citroenmengsel over en leg er een partje citroen naast.


Geen opmerkingen: