donderdag 11 oktober 2018

Toscaanse boterige zalm





Heel lekker, makkelijk te maken en het ziet er gezellig uit.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 el extra vergine olijfolie
4  zalmfilets, droog gedept met keukenpapier 
zout en vers gemalen zwarte peper
3 el boter
3 teentjes knoflook, gehakt
300 gr gehalveerde kerstomaatjes
450 gr baby spinazie
120 ml room
4 el Parmezaan
gehakte kruiden (zoals basilicum en peterselie), plus meer voor garnering
eventueel partjes citroen,

Bereiding:

  1. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de zalm in met zout en peper. Wanneer de olie glinstert maar niet rookt, leg je de zalm er op de huidzijde in en bak tot goudbruin, ongeveer 6 minuten. Draai om en bak 2 minuten langer. Breng over op een bord.
  2. Zet het vuur lager en voeg boter toe. Wanneer de boter is gesmolten, roer je er de knoflook door en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg cherrytomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Bak tot tomaten beginnen te barsten en voeg spinazie toe en bak totdat de spinazie begint te slinken.
  3. Roer room, Parmezaanse kaas en kruiden erdoor en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de saus lichtjes gebonden is, ongeveer 3 minuten.
  4. Leg de zalm terug in de koekenpan en schep de saus erover. Laat sudderen tot de zalm gaar is, ongeveer 3 minuten.
  5. Garneer met meer kruiden en pers de citroen erover voordat je hem serveert.

Bron: Delish

Geen opmerkingen: