donderdag 18 oktober 2018

Borlotti- en Sperziebonensalade met Ansjovis en Parmezaanse kaas




Eenvoudige ingrediënten in een heerlijke combinatie.
Recept van Danielle Alvarez, "head chef of Fred’s, one of the hottest restaurants in Sydney at the moment."


Ingrediënten:
Borlotti- of kievitsbonen koken:
 250 g gedroogde borlotti- of kievitsbonen, een nacht geweekt, uitgelekt (Ik gebruikte  een blikje Bonduelle gemengde bonen)
1/2 ui, geschild, gehalveerd
1/2 wortel, gehalveerd
1 stengel bleekselderij, bijgesneden, gehalveerd
1 laurierblad
Verder:
500 g sperziebonen, schoongemaakt
16 witte ansjovisfilets in olie, uitgelekt
60 gram  geschaafde parmezaanse kaas
Muntblaadjes, om te serveren
De dressing:
1/4 sjalot, fijngehakt
60 ml rode wijnazijn
1/2 tl Dijon-mosterd
100 ml extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Doe bonen in een pan en overgiet ze met 4 cm koud water. Voeg ui, wortel, selderij, laurierblad, olie en 1,5 el zout toe en plaats op hoog vuur. Breng het aan de kook, laat het dan zachtjes 30-45 minuten koken of totdat de bonen zacht zijn (de kooktijd is afhankelijk van de soort bonen). Haal van het vuur, laat het 15 minuten staan ​​om af te koelen en giet ze af. Gooi ui, wortel, selderij en laurierblaadje weg. (Sla dit over als je een blikje bonen gebruikt).
  2. Kook ondertussen 2 minuten sperziebonen in een grote pan met kokend zout water of tot ze net gaar zijn. Laat uitlekken en laat ze afkoelen.
  3. Voor de vinaigrette meng je de sjalot, azijn en 1 theelepel zout in een kom en laat 15 minuten intrekken. Voeg mosterd toe en voeg vervolgens al kloppend langzaam de olie toe.
  4. Meng de bonen, ansjovis en driekwart van de dressing en Parmezaan en schik ze in een serveerschaal. Bestrooi met muntblaadjes en de overgebleven Parmezaanse kaas, en besprenkel met de resterende vinaigrette.


Geen opmerkingen: