zondag 21 oktober 2018

Mueslibrood met Appel en Kaas



Deze ultieme antikater sandwich met genoeg suiker om de energie weer op te krikken en vet dat tegen je maagwand  gaat zitten, werd op de Frans-Canadese TV gepresenteerd als nachteten.

Ingrediënten:
2 appels (Royal Gala) ongeschild, zonder klokhuis en in dunne partjes gesneden. 
boter op kamertemperatuur
4 sneden brood met rozijnen en noten
250 gr Cheddar of een plat stuk andere pittige Hollandse kaas
125 ml ahornsiroop

Bereiding:

  1. Bak de partjes appel in ruim boter in een grote koekenpan met een snuf zout tot ze goudbruin zijn.
  2. Beleg een snee brood met stukjes kaas van ca 2x4x1cm en wissel ze af met de partjes appel.
  3. Leg er het tweede sneetje op en bestrijk met boter. Doe hetzelfde voor de tweede sandwich.
  4. Bak in dezelfde pan, op middelhoog vuur de sandwiches op de beboterde kant.  Bestrijk ook de andere kant met boter en keer de sandwiches als de onderkant bruin is.
  5. Serveer ze gelijk en snij ze doormidden. Sop ze royaal in de ahornsiroop.








Geen opmerkingen: