donderdag 25 juli 2019

Antipasto Salade




Het heet wel een antipasto salade, maar maar voor mij was het de hoofdmaaltijd. Alle ingrediënten, zijn gemarineerd en de salade kan een dag van te voren klaargemaakt worden, voeg alleen de citroenschil en de basilicum op het laatst toe.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 st. geraspte teen knoflook
80 ml olijfolie (1/3 cup)
60 ml rode wijnazijn (1/4 cup)
1/2 tl verkruimelde gedroogde oregano
snuf fijngemaakte rode chilivlokken
2 zoete puntpaprika's in ringetjesgesneden
1 kleine rode ui, dun gesneden, afgespoeld
mozzarella of burrata in stukken gescheurd
blik artisjokharten, afgespoeld en afgedroogd, gehalveerd
100 gram salami, bij voorkeur met venkel
Zeezout en peper
1 citroen
blaadjes basilicum


Bereiding:

  1. Meng knoflook,olie, azijn, oregano, rode pepervlokken in een grote  kom.
  2. Voeg de zoete puntpaprika, ui, artisjokken, mozzarella (de burrata zou ik later toevoegen) en salami en meng door de dressing. Voeg zout en zwarte peper toe. Laat tenminste 15 minuten rusten, roer af en toe om.
  3. Rasp met een zesteur citroenschilletjes over de salade en garneer met basilicum. Proef en maak zo nodig op smaak met zout en peper.


In plaats van sneetjes stokbrood serveerde ik de antipasti met blaadjes romaine sla.

Recept uit Bon Appétit


Spiesje halve aardbei, mango, groene druif, ananas, blauwe druif



Geen opmerkingen: