dinsdag 30 juli 2019

Soep van oranje Paprika en oranje Tomaatjes met Komkommerblokjes





Van een beker oranje snoeppaprikaatjes en een beker oranje snoeptomaatjes is deze soep gemaakt. Het zou een mooi soepje voor Koningsdag geweest kunnen zijn.

Ingrediënten:
Beker van 300 gram oranje snoeppaprika's
Beker van 250 gram oranje snoeptomaatjes
Snuf paprikapoeder
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook
200-300 ml groentebouillon
olijfolie
stukje komkommer in piepkleine blokjes gesneden

Bereiding:
  1. Fruit in een pan met een beetje olijfolie, gesnipperde ui en knoflook tot ze zacht worden.
  2. Schep de paprikablokjes en het paprikapoeder erdoor en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe. Schenk er de groentebouillon bij en laat dit alles 10 minuten zachtjes koken.  
  4. Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een mooi gladde en lichtgebonden soep. Serveer in diepe borden of wijde kommen met de komkommerstukjes en garneer eventueel met de de familieleden van de paprika: piment d'espelette en ringetjes chilipeper en met een blaadje basilicum.
De blokjes knapperige komkommer door de soep zijn echt lekker.
Je kunt de soep ook serveren met stukjes gerookte forel of garnalen.

Recept min of meer gebaseerd op een recept uit Boodschappen.



Geen opmerkingen: